contact

links

werkwijze

over ons

home

Wereldlichtjesdag in Horst aan de Maas

Op zondag 14 december 2014 herdenken wij overleden kinderen tijdens een herdenkingsbijeenkomst in ons uitvaarthuis Theo Arts aan de Nijverheidsstraat 4 in Horst op wereldlichtjesdag.

 

Door Lucie Geurts-Saris van Adiuto,


Angelique Hesen-Swinkels Uitvaartzangeres


en Gertie Mooren Rouwdeskundige


Datum: 14 december 2014


Aanvang: 18.30 uur

 

Op zondag 14 december 2014 is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is.

In Uitvaarthuis Theo Arts sluiten we aan bij Wereldlichtjesdag. Om 18.30 uur verzorgt Lucie Geurts-Saris, van Adiuto Ritueelbegeleiding, een herdenkingsdienst waarin we stilstaan bij het gemis van alle kinderen en we op zoek gaan naar lichtpuntjes. Door het ontsteken van kaarsen maken we samen de wereld letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, we laten merken dat niemand alleen hoeft te zijn met zijn of haar verdriet.

Het speciaal voor Wereldlichtjesdag gemaakte lied "Precious Child" zal worden gezongen door Angelique Hesen-Swinkels, die de dienst muzikaal zal omlijsten.

Na de bijeenkomst praten we na in Uitvaarthuis Theo Arts met een kopje koffie. Gertie Mooren, expert in rouw- en verliesbegeleiding zal daarbij aanwezig zijn om de mensen die dat nodig hebben te begeleiden.


Wereldlichtjesdag
is een initiatief van The Compasionate Friends, een Americaanse versie van de Nederlandse Vereniging voor Ouders van het Overleden Kind. Zij hebben in 1997 de eerste lichtjesdag georganiseerd, een initiatief dat een jaar later door de toenmalige Americaanse President Bill Clinton werd overgenomen en sindsdien wereldlichtjesdag werd.

 

Meer over het programma zal t.z.t. op deze pagina bekend gemaakt worden.

 


Wij willen de mama’s en papa’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes van overleden kinderen nadrukkelijk uitnodigen voor deze herdenkingsdienst.

Voor vragen kunt u ons mailen: info@TheoArts.com

Uitvaart in Venray