contact

links

werkwijze

over ons

home

Veelgestelde vragen over uitvaartverzorging

V: Kunnen jullie een Thuisopbaring verzorgen?
A: Ja dat kan. Op de pagina mogelijkheden bij opbaring kunt u meer lezen over de mogelijkheden.
V: Moet een overledene altijd naar een uitvaartcentrum om gewassen en aangekleed te worden?
A: Nee dat is niet nodig. Wij kunnen de overledene gewoon ter plaatse wassen en aankleden.
V: Mag ik meehelpen met de verzorging van mijn overleden dierbare?
A: Uiteraard mag dit. U mag datgene wat u zelf wilt zelf doen en datgene dat u liever niet doet aan onze medewerkers overlaten. Ook alleen kijken mag.
V: Kan onze dierbare overledene boven worden opgebaard?
A: Wij kunnen overledenen bijna overal opbaren. Uiteraard hangt dit wel van het gewicht van een overledene af.
V: Kunt u ook Thanatopraxie (tijdelijk balsemen) toepassen zodat er geen koeling nodig is?
A: Wij hebben goede contacten met diverse Thanatopracteurs. Zij kunnen het lichaam van uw dierbare overledene tijdelijk balsemen. Wij raden dit echter af bij mensen met aderverkalking en dementie omdat het hierbij vaak niet goed werkt.
V: Wat mag wel en wat mag niet in de kerk?
A: Bij een uitvaartdienst in de katholieke kerk zijn bepaalde regels. Op de pagina van de cluster Horst van de r.-k. kerk kunt u meer informatie vinden over wat mag en niet mag bij uitvaartdiensten.
V: Binnen hoeveel dagen moet de uitvaart plaatsvinden?
A: De uitvaart mag niet binnen 36 uur plaatsvinden tenzij er toestemming van de officier van justitie is. Uiterlijk de zesde werkdag moet de uitvaart plaatsvinden. Mocht de uitvaart later dan de zesde werkdag plaatsvinden dan moet er uitstel worden aangevraagd bij de behandelend arts en bij de gemeente waarin het overlijden plaatsvond.
V: Wie doet de aangifte van overlijden?
A: De aangifte van overlijden dient plaats te vinden in de gemeente waar het overlijden plaatsvond. U mag dit zelf doen maar meestal wordt dit door de uitvaartverzorger gedaan.
V: Hoelang moet de as na een crematie bij het crematorium blijven staan?
A: Het crematorium is wettelijk verplicht de as minimaal 1 maand na de crematiedatum bewaren. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als de as naar het buitenland moet, kan de officier van justitie een ontheffing verlenen op de bewaarplicht. Binnen deze maand krijgt de opdrachtgever van het crematorium een brief met de vraag of u al weet wat u met de crematieas wilt doen. U mag de urn in de meeste crematoria maximaal een half jaar bewaren.
V: Ik wil een andere uitvaartonderneming de uitvaart laten verzorgen. Mag ik dan wel van Uitvaarthuis Theo Arts gebruik maken?
A: Ook als een andere onderneming de uitvaart van uw dierbare regelt mag u gebruik maken van onze faciliteiten. Alleen de grote 24 uurskamer reserveren wij voor onze eigen klanten.
V: Ik heb een Naturaverzekering bij Dela, Yarden, Monuta of Axent. Mag Begrafenis en crematieonderneming Theo Arts de uitvaart regelen?
A: Wij hebben afspraken met Nuvema en Ardanta over tarieven voor hun uitvaartpakketten maar ook als u bij een andere verzekeringsmaatschappij verzekerd bent kunnen wij voor u de uitvaart regelen. Klik hier voor meer informatie over verzekeringen.
V: Ik zou graag van te voren meer informatie willen hebben over de mogelijkheden en de kosten van een uitvaart. Wat voor een bedrag rekent u voor dit gesprek?
A: Aan een voorgesprek zitten geen kosten aan verbonden. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is en wat voor kosten er aan verbonden zijn. Ook als u later besluit een andere onderneming de uitvaart te laten regelen.

 

Uitvaart in Venray