contact

links

werkwijze

over ons

home

Kinderen en Afscheid

Hoe graag u het ook zou willen, u kunt kinderen niet sparen voor pijn.
In het leven zijn vreugde en verdriet nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Kinderen weghouden van verdriet staat in feite gelijk aan hen weghouden van het leven zelf. Dat kan niet.

 

Als kinderen worden geconfronteerd met het verlies van een dierbare kan dit allerlei emoties oproepen. Ongeloof, ontkenning, angst, boosheid, verzet, agressie of wanhoop. Aan de volwassenen rondom het kind de taak om het te leren hiermee om te gaan en om te leren hoe het het beste kan rouwen.

 

Elk kind is anders. Elk kind gaat dus ook anders om met het verlies van een dierbare. Onze ervaring leert, dat een kind vaak zelf aangeeft waar het aan toe is. Een kind verplichten om naar een overledene te gaan kijken werkt meestal niet, net zoals een kind van een dierbare overledene weg te houden ook niet werkt.

 

Voor de kinderen hebben wij een werkboekje genaamd Dag Lieve... Uw kind krijgt dit boekje van ons. Om u te helpen bij de begeleiding van uw kind, hebben wij voor u het boekje Kinderen helpen bij verlies. Indien er in uw omgeving een sterfgeval plaatsvind of als er in uw omgeving iemand terminaal ziek is, dan kunt u altijd met ons contact opnemen. Indien u binnen ons werkgebied Noord-Limburg woont dan zorgen ervoor dat u een werkboekje en een begeleidingsboekje krijgt toegestuurd.

 

Indien uw kind meer moeite heeft met de verwerking van het verlies, dan kunnen wij u in contact brengen met Gertie Mooren. Zij is gespecialiseerd in verwerking van Rouw en verlies.

 

En dan het afscheid van een kind......

 

Als ouder is het het meest verschrikkelijke dat je kan overkomen. Het verlies van je kind. Je moet er niet aan denken...

 

Hoe oneerlijk het ook is, helaas is het wel de realiteit.

 

Samen met mama en papa, broertjes en zusjes, opa's en oma's, de school, de sportclub, de vereniging en de andere betrokkenen zoeken we naar een goede manier om afscheid te nemen. Een afscheid dat bij uw kind past, in de eigen stijl met nadruk op de mooie momenten uit het jonge leven.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Uitvaart in Venray